Κουζίνα

Θα μπορούσες να το πεις και μιλφέιγ

Οταν έφτιαξα αυτό το γλυκό για πρώτη φορά, τολμώ να πω ότι το μεγαλύτερο μέρος το κατανάλωσα μόνη μου - είναι πολύ νόστιμο και όλο αισθάνεσαι την ανάγκη να το «ισιώνεις»...
Bostanistas

Οταν έφτιαξα αυτό το γλυκό για πρώτη φορά, τολμώ να πω ότι το μεγαλύτερο μέρος το κατανάλωσα μόνη μου.

Υπερβολή, θα μου πεις, ευγενικά ή μήπως κτηνωδία… Οχι, λοιπόν, είναι πολύ νόστιμο αυτό το δροσερό γλυκάκι και όλο αισθάνεσαι την ανάγκη να το «ισιώνεις».

Εκτός από τη γεύση όμως υπάρχουν και άλλα δυο πράγματα που το κάνουν απλώς ακαταμάχητο: ο εύκολος και γρήγορος τρόπος παρασκευής και το σχετικά χαμηλό κόστος των υλικών του.

Υλικά – για την κρέμα:

-250 γραμμ. βούτυρο τύπου Κερκύρας (πακέτο)
-3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
-5 ποτήρια γάλα φρέσκο
-1½ κούπα ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και λιγότερη ζάχαρη αν θέλετε)

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.