Κουζίνα

Τα σοκολατάκια-παγάκια

Τρία μόνο βασικά υλικά: σοκολάτα, φιστικοβούτυρο και λίγο βούτυρο κλασικό. Ούτε φόρμες ούτε φασαρίες, μπεν μαρί και δυο-τρεις παγοθήκες αρκούν για τούτα τα θεσπέσια σοκολατοπαγάκια
Δημήτρης Μπούτος

Για το φιστικοβούτυρο τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια. Αν το έχεις στο ντουλάπι ανοίγεις ένα σίγουρο ρεπερτόριο από γλυκά πανεύκολα, που δεν θα σε βάλουν ποτέ σε μπελάδες. Aσε που για τις πρωινές λιγούρες δεν υπάρχει καλύτερο, αλειμμένο σε μια φέτα ψωμί με μαρμελάδα – σνακ που ανέθρεψε γενιές και γενιές Αμερικανών. Τα τελευταία χρόνια κάμποσοι παραγωγοί ελληνικών φιστικιών το έχουν εντάξει στην γκάμα τους. Eπειτα αυτή η αναποφάσιστη γεύση του, γλυκό και αλμυρό μαζί, πηχτό και πλούσιο. Μέχρι πρότινος πίστευα πως το πιο νόστιμό του ταίριασμα είναι με ζεστό ψωμί και μερικές φλοίδες γραβιέρας από πάνω. Μέχρι που πέτυχα τούτο εδώ το θαύμα, ίσως την πιο έξυπνη πατέντα για σπιτικά σοκολατάκια με γέμιση φιστικοβούτυρου φτιαγμένα σε παγοθήκες!

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.