Τα ρεβίθια είναι όσπριο από αυτά που μπορούμε να έχουμε σε απόθεμα. Επίσης είναι τροφή νόστιμη, υγιεινή, εύκολη. Οπότε ιδανική για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται με την απαίτηση να προσέχουμε όσο γίνεται περισσότερο την υγεία της οικογένειά μας.
Σε μοναστήρια, και σε νησιά, στη Σίφνο για παράδειγμα, τα ρεβίθια είναι φαγητό κυριακάτικο. Τα βάζουν στη γάστρα και τα ψήνουν για πολλές ώρες. Το μυστικό τους είναι το αργό ψήσιμο. Και τα σερβίρουν συνήθως με τη συνοδεία παστών ή καπνιστών ψαριών (σαρδέλα, σκουμπρί, λακέρδα, ρέγκα κλπ).
Αλλού τρώγονται οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας. Σήμερα, λοιπόν, διαλέξαμε μια συνταγή της Μαρίνας Μαυρομάτη που τα κάνει σαλάτα με κάπαρη, αγγουράκι τουρσί και λευκό κρεμμύδι και τα ραντίζει με ένα ωραίο ντρέσινγκ πορτοκαλιού και μουστάρδας. Σκέτη νοστιμιά με χρώματα και αρώματα της άνοιξης.
Κ.Τρ.