Η γέμιση γίνεται με γλυκιά μυζήθρα, βανίλια και κανέλα | Νεκταρία Κοκκινάκη
Κουζίνα

Τα Κρητικά: Μπουρέκι σιροπιαστό

Την εβδομάδα της Τυρινής εκτός από τα τυριά την τιμητική τους έχουν στο τραπέζι διάφορα είδη τυρόπιτας αλμυρής και γλυκιά όπως αυτό το μπουρέκι που ποτίζεται με σιρόπι αρωματισμένο με λεμόνι
Bostanistas

Η τρίτη εβδομάδα του Τριωδίου ονομάζεται «Τυρινή» με το τυρί και τα γαλακτοκομικά να βρίσκονται σχεδόν κάθε μέρα στο τραπέζι. Είναι η εποχή που τα ζώα δίνουν πλούσιο γάλα και τα τυριά είναι εκλεκτά.

Εκτός από τα τυροκομικά, όμως, στο τραπέζι έβγαιναν και πίτες διαφόρων μορφών και τύπων όπως τυρόπιτες, αγνόπιτες, σαρικόπιτες, πίτες σφακιανές, νεράτες, μπουρέκια και μπουρεκάκια γλυκά και αλμυρά.

Σήμερα λοιπόν μαγειρεύουμε μπουρέκι γεμιστό με γλυκιά μυζήθρα, βανίλια και κανέλα, και περιχυμένο με σιρόπι αρωματισμένο με αιθέρια έλαια από τη φλούδα του λεμονιού.

Δείτε εδώ τη συνταγή