Το πράσο και το φινόκιο δίνουν γλύκα στη σπανακόπιτα | Μαρίνα Μαυρομάτη
Κουζίνα

Σπανακόπιτα με πράσο και φινόκιο

Φέτος άρχισα να βρίσκω ωραίο, φρέσκο και ζωντανό φινόκιο και δεν μπόρεσα να του αντισταθώ. Αν και τα πράσα δεν είναι πια στην εποχή τους, φροντίζω πάντα να καταψύχω μία ποσότητα γιατί προσθέτουν γλύκα στο φαγητό
Bostanistas

Σήμερα το μενού έχει σπανακόπιτα, η οποία είναι κατά βάση χορτόπιτα, αφού δεν περιέχει τυρί. Θα μου πείτε τώρα, δεν θα γινόταν πιο νόστιμη αν έβαζα και λίγο τυράκι;

Ελα όμως που ο Δ. δεν τρώει τυρί, και βέβαια δεν μπορούσα να καθίσω να φάω ολόκληρη πίτα μόνη μου (δηλαδή μπορούσα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα…) οπότε την προσάρμοσα στο γούστο του. Τον ξεγέλασα όμως λίγο και πρόσθεσα ελάχιστο πεκορίνο, αλλά δεν το έβαλα μέσα στην γέμιση, έκανα μία μικρή τσαχπινιά!

Επειδή όμως τα σπανάκια από μόνα τους είναι λίγο βαρετά σαν γεύση, σκέφτηκα να  προσθέσω φινόκιο, φρέσκα κρεμμυδάκια και πράσο.

Φέτος άρχισα να βρίσκω ωραίο, φρέσκο και ζωντανό φινόκιο και στην λαϊκή και δεν μπόρεσα να του αντισταθώ. Το ξέρω βέβαια ότι τα πράσα δεν είναι πλέον στην εποχή τους, αλλά προσθέτουν γλύκα στο φαγητό και γι’ αυτό φροντίζω να καταψύχω πάντα μία ποσότητα στο τέλος της σεζόν τους, ώστε να τα έχω διαθέσιμα να τα χρησιμοποιήσω ακόμη και κατά την διάρκεια της ζεστής περιόδου του χρόνου.

Δείτε εδώ τη συνταγή