Κόβουμε τη σοκολατόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια | Shutterstock
Κουζίνα

Σοκολατόπιτα αμαρτωλή πλην όμως νηστίσιμη

Οταν η επιστήμη… «νηστεύει» τρατάρει σοκολατόπιτα με πορτοκάλι και καρύδια και την κάνει ακόμη πιο λαχταριστή φτιάχνοντας σαντουϊτσάκια σοκολατόπιτας με γέμιση μαρμελάδα πορτοκάλι ή (βερίκοκο αν αγαπάτε)
Bostanistas

Η φίλη μου η Καιτούλα είναι από τα πλέον κατάλληλα άτομα να μιλήσουν για τη νηστεία της Σαρακοστής και βέβαια όλες τις άλλες. Μέσα στην παράδοση αλλά και με γκουρμέ διαθέσεις, έχει κάνει τη νηστεία επιστήμη, έχοντας πάντα κάτι καινούργιο να μας τρατάρει. Αυτή τη φορά το κέρασμα ήταν κάτι παραπάνω από τέλειο: λαχταριστή σοκολατόπιτα με πορτοκάλι και καρύδια.

Ακολουθείστε την κλασική εκδοχή, ωστόσο, μπορείτε και να την πειράξετε: Πριν ρίξετε στη σοκολατόπιτα τη σάλτσα σοκολάτας, την κόβετε, αν θέλετε, σε τετράγωνα κομμάτια, στη συνέχεια τα κόβετε κι αυτά οριζόντια, στη μεση και φτιάχνετε μικρά σοκολατένια σάντουιτς με γέμιση μαρμελάδας. Της πάει πολύ η μαρμελάδα πορτοκάλι αλλά και το βερίκοκο!

Στη συνέχεια περιχύνετε τα γλυκά σαντουϊτσάκια με τη σάλτσα σοκολάτας και πασπαλίζετε με τριμμένο καρύδι ή απλά βάζετε μισό καρύδι σε κάθε κομμάτι. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χρειαστείτε λίγη σοκολάτα επιπλέον και σίγουρα τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας…

Δείτε τη συνταγή εδώ