Τι περιμένεις καθώς το ασανσέρ σε ανεβάζει στον όγδοο όροφο ενός ξενοδοχείου στη λεωφόρο Συγγρού; Οπωσδήποτε όχι κάτι λιγότερο από μια θέα εκπληκτική, αφού οι ταράτσες των ξενοδοχείων της είναι ένα από τα μεγάλα ατού της Αθήνας.
Πράγματι η θέα από το rooftop του πρόσφατα ανακαινισμένου Grand Hayatt Athens είναι μαγευτική καθώς το βλέμμα γλιστράει από την Ακρόπολη στη λεωφόρο Συγγρού και από κει στη θάλασσα που αστράφτει τις νύχτες σαν μαύρο λουστρίνι. Ηταν νύχτα όταν ανεβήκαμε στο εστιατόριο The Grand by Interni, μια νύχτα χλιαρή και χαλαρή, όπως θα ήθελες να είναι όλες οι αθηναϊκές σου νύχτες τα καλοκαίρια. Απολαυστικές.
Εξίσου απολαυστική εμπειρία ήταν το φαγητό και τα γλυκά. Και ξέρετε τι μου άρεσε περισσότερο; Μετά τα ορεκτικά, όπως το σεβίτσε λαβράκι με γλυκοπατάτα και τσιπς λωτού και το μοσχαρίσιο τατάκι με σουσαμένια κρούστα και ροζ πιπέρι, τις εντυπωσιακές σαλάτες, τα ζυμαρικά και το ριζότο που με κάθε μπουκιά σε διακτινίζουν από τη μια πλευρά του πλανήτη στην άλλη, ήρθε ένα λαβράκι στη σχάρα, τόσο υποδειγματικά ψημένο ώστε να διατηρείται ζουμερή η σάρκα του και φίνα η γεύση του, αποδεικνύοντας πόσο αριστοτέχνης είναι ο ψήστης του εστιατορίου.
Με εντυπωσίασε φυσικά η σαλάτα με το βασιλικό καβούρι και δεν θα μπορούσα να φύγω χωρίς τη συνταγή. Απλή και νόστιμη, ενδείκνυται για καλοκαιρινές «βασιλικές» βραδιές. Κρατήστε τη στην άκρη