Σερβίρουμε το ραγού με ζυμαρικά και τριμμένο τυρί | Άκης Ορφανίδης
Κουζίνα

Ραγού με χοιρινό και μοσχάρι, ένα πιάτο «γιορτή»

Η συνταγή γεννήθηκε στη Γαλλία όπου μαγειρευόταν με κυνήγι και στην Ιταλία εξελίχθηκε στην μορφή που ξέρουμε σήμερα μαγειρεμένο πολλή ώρα σε πλούσια σάλτσα ντομάτας μέχρι που να λιώνει στο στόμα σαν βούτυρο…
Bostanistas

Καραντίνα 2η, ημέρα 14η.  Τι να μαγειρέψω σήμερα;  Πρέπει με απλά υλικά να μετατρέψω το τραπέζι μου σε γιορτή.  Γιορτή στις μέρες του lockdown;  Ακούγεται υπερβολικό όμως αυτή είναι η ανθρώπινη φύση.  Κοντά στον μεγαλύτερο κίνδυνο αντιδρά με ψυχραιμία και αισιοδοξία.  Είναι άμυνα και όχι αφέλεια.  Δε βλέπω καθόλου ειρωνικά όλους αυτούς τους ανθρώπους που στον εγκλεισμό καμαρώνουν, επειδή είναι δημιουργικοί.  Άλλοι αθλούνται, άλλοι μαγειρεύουν, ζωγραφίζουν, κάνουν κηπουρική και χίλια άλλα.

Ραγού λοιπόν. Είναι ιεροτελεστία να μαγειρεύεις ένα φαγητό για πολλές ώρες.  Όταν ανοίγεις το καπάκι, περιμένεις να δεις τη μεταμόρφωση του υλικού.   Οι ίνες του κρέατος διαλύονται.  Λιώνει σαν  μαλακό βούτυρο και ανακατεύεται με την πλούσια σάλτσα από ντομάτα.  Ο μαγειρικός όρος ξεκινάει από τη Γαλλία και συνδέεται παραδοσιακά με κυνήγια.  Όμως στην Ιταλία κάνει μια σοβαρή στάση και καθιερώνεται, όπως το ξέρουμε σήμερα, από τα καλά Ιταλικά εστιατόρια.

Καλή επιτυχία!

Δείτε εδώ τη συνταγή