Την αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε πάνω-κάτω στις αντιστάσεις για μισή ώρα περίπου. Το γνωστό κόλπο με το μαχαιράκι, για να δούμε αν είναι ψημένη. Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να κρυώσει καλά για να την σιροπιάσουμε!
Κουζίνα
Πορτοκαλόπιτα, η «ξελογιάστρα Κρητικιά»
Γνωρίζω ότι έχουν ματώσει δαχτυλάκια στα πληκτρολόγια γι' αυτή τη συνταγή, αλλά θα μπω στον πειρασμό να γράψω μία πιο... κρητική παραλλαγή, που την κάνω στο σπίτι και ξετρελαίνονται μικροί και μικρότεροι!