Μια συνταγή για τους λάτρεις του τυριού!
Η συνταγή είναι παραδοσιακή ιταλική και προέρχεται από την Καλαβρία, φημισμένη για τη ρικότα της, που βέβαια παραδοσιακά παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα και όχι από αγελαδινό όπως η συνηθισμένη ρικότα του εμπορίου.
Ακόμη ένα διαμαντάκι της cucina povera (φτωχική κουζίνα), όπου το τυρί και το ψωμί αντικαθιστούν το κρέας, χωρίς να υστερούν καθόλου σε γεύση.
Οι τυρο-πολπέτες συνοδεύονται από μια ωραία πικάντικη σάλτσα ντομάτας και σερβίρονται ως μεζεδάκι ή μπορούν να συνοδέψουν μια μακαρονάδα.
Είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο, μπορεί να καταταχτεί άνετα στα comfort food, και όταν το δοκιμάστε είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε! Στη θέση της μοτσαρέλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα πιο γευστικό τυρί, όπως το πεκορίνο ή το αντίστοιχο ελληνικό κεφαλοτύρι.
Για τη σάλτσα χρησιμοποιήστε μια καλής ποιότητας ντομάτα στον τρίφτη – εγώ έχω πάντα απόθεμα από την πασσάτα που φτιάξαμε τον περασμένο Αύγουστο, η οποία φέτος έγινε ιδιαίτερα γευστική και απογειώνει όλα μας τα φαγητά!