Κουζίνα

Πικρούνες, τα πικρά βλαστάρια της άνοιξης

Το περιβόητο βλαστάρι είναι εξαιρετικό χορταρικό. Η σχεδόν υποδόρια πίκρα κάνει τη διαφορά, μια ανάλαφρη αίσθηση μελωμένης, πικρής χαράς στον ουρανίσκο
Bostanistas

Προχτές, εγκαταλείποντας το οροπέδιο της Τρίπολης, κοντά στα Αγιοργείτικα, σταματήσαμε για μια ανάσα στα ορεινά χωράφια. Η φίλη μου η Μαρία διέκρινε, οδηγώντας μάλιστα, τις πικρούνες στους τράφους. Είναι γεμάτο πικρουνιές, μου φώναξε με λαχτάρα, να σταματήσουμε; Η πικρούνα είναι δυσεύρετη και πολύτιμη στον κάμπο, γιατί έχει ξεβγεί τελείως αυτή την εποχή, δίνοντας όλη της τη δύναμη στην υπέροχη κατακίτρινη ανθοφορία των πάντων. Εδώ, στα ψηλά, δεν έχουν ακόμα ανθίσει.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.