Κουζίνα

Πικάντικα, σκορδάτα σουτζουκάκια

Μια λιτή συνταγή από την παραδοσιακή τούρκικη κουζίνα με πολύ σκόρδο και λίγα μπαχαρικά. Δώστε λίγη προσοχή στις οδηγίες παρασκευής, κάποιες μικρές λεπτομέρειες έχουν κι αυτές τη σημασία τους
Bostanistas

Κάτι ξέρουν οι Τούρκοι από κεμπάπια και σουτζουκάκια! Μια λιτή συνταγή από την παραδοσιακή τούρκικη κουζίνα, με πολύ, πάρα πολύ σκόρδο και λίγα μπαχαρικά. Iσως τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Το όνομά τους, sucuk köfte, υποδηλώνει ότι τόσο η γεύση όσο και το άρωμά τους θυμίζει το σουτζούκι, δηλαδή το πικάντικο λουκάνικο που ξηραίνεται στον αέρα.

Η συνταγή αυτή, όντας παραδοσιακή, κυκλοφορεί ευρέως σε τούρκικα sites και blogs, με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις στα υλικά της. Μπορούν να ψηθούν τόσο στη σχάρα όσο και στο τηγάνι με πολύ λίγο λάδι.

Μπορείτε να τα συνοδέψετε με δροσερό τζατζίκι, τηγανητές πατάτες, ρυζάκι πιλάφι, σαλάτα χόρτα ή να τα σερβίρετε σαν πικάντικο μεζέ. Τα δοκιμάσαμε με σάλτσα και ήταν επίσης υπέροχα!

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ.