Ο χειμώνας τελειώνει, όλο και περισσότερα λουλούδια ανθίζουν στους λόφους της πόλης. Ολα μπορούν να ομορφύνουν το βάζο σας, πολλά όμως μπορούν να νοστιμίσουν πίτες και σαλάτες. Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε;
Καλόγερος (Erodium cicutarium): συλλέγεται τρυφερός από τον χειμώνα μέχρι την άνοιξη. Χρησιμοποιείται κυρίως σε πίτες αλλά και σε ομελέτες με λαχανικά.
Αυτοφυές ροζ γαρυφαλλάκι, Silene Sericea
Μολόχα (Malva sylvestris): τα φύλλα και οι τρυφερές κορφές της συλλέγονται από τον χειμώνα έως την άνοιξη. Τα φύλλα τρώγονται βραστά με άλλα χόρτα ή γίνονται ντολμαδάκια.
Τσουκνίδα (Urtica dioica): τα φρέσκα φύλλα της συλλέγονται από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη πριν ανθίσει. Τρώγονται βραστά, σε σαλάτα ή τσιγαριστά με άλλα μυρωδικά. Επίσης με τα φύλλα της και άλλα μυρωδικά φτιάχνονται καταπληκτικές τσουκνιδόπιτες!