Τα τσουρέκια και τα κουλουράκια είναι τα must πασχαλινά γλυκά. Και μπορεί τα πρώτα να εξαφανίζονται συνήθως, συχνά, όμως τα δεύτερα ξεμένουν.
Αν λοιπόν σας περίσσεψαν κουλουράκια, που έχουν στεγνώσει και ξεραθεί, μην τα πετάξετε. Χρησιμοποιήστε τα σαν βάση για να φτιάξετε ένα δροσερό και πανεύκολο γιαουρτογλυκάκι. Αν μάλιστα έχετε παιδιά που δεν τρώνε το γιαούρτι τότε αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να τα δελεάσετε, λέει η Στέλλα Δροσοπούλου, που μας έστειλε τη συνταγή, και με δυο γιους ξέρει τι λέει…
Η Αμαλία Λογαρά προτείνει να τα κάνουμε τάρτα μπανόφι (υπάρχει κάποιος που δεν του αρέσει; ) Και αν δεν σας αρέσουν οι εναλλακτικές και οι ευφάνταστες προτάσεις ή τα κουλούρια έχουν ήδη καταναλωθεί, χρησιμοποιήστε τα κλασικά μπισκότα -digestive προτείνουν οι Άγγλοι- για μια εξίσου εύγευστη τάρτα. Γιατί έχει αρώματα μπανάνας και γλύκα από το καραμελωμένο γάλα, το αγαπημένο Dulce de Leche των Αργεντίνων, που θα φτιάξετε πανεύκολα.
Αν πάλι (ο μη γένοιτο…) περίσσεψε τσουρέκι φτιάξτε το υπέροχο εκμέκ που μας προτείνει ο Σταμάτης Τσίλιας. Αν το δοκιμάσετε είναι σίγουρο ότι κάθε φορά θα κρύβετε μερικές φέτες για την παρασκευή του.