Με τα αβγά ταιριάζουν πολύ τα ραπανάκια, το φρέσκο κρεμμυδάκι και βέβαια η μαγιονέζα | Shutterstock
Κουζίνα

Περίσσεψαν αυγά; Τα κάναμε σαλάτα!

Τώρα, μετά το Πάσχα, να πώς θα αξιοποιήσουμε τα παρατημένα βαμμένα αυγά, νικημένα και νικητήρια, που όλοι τσουγκρίζουν αλλά ελάχιστοι τρώνε μετά. Είναι το ιδανικό φαγητό για τις ζεστές ημέρες, που θα φτιάξετε όχι απαραίτητα με πασχαλινά αβγά
Bostanistas

Κάθε εβδομάδα θα στέλνει ο ένας στον άλλον μία συνταγή, ένα φαγητό με τα όλα του ή κάτι απλούστερο, μια σάλτσα, ένα γρήγορο γλύκισμα ψυγείου. Αυτή ήταν η συμφωνία.

Με τη Γαλλίδα φίλη που μου έμαθε να ετοιμάζω αέρινες κρέπες και την πιο φίνα μαγιονέζα, καθιερώσαμε τη μαγειρική αλληλογραφία. Τα νέα της εβδομάδας μας εν περιλήψει, ίσως φωτογραφίες αλλά απαραιτήτως μία συνταγή, τις οδηγίες και τα κόλπα της.

Το πρώτο σημείωμά της ήταν η σπιτική μαγιονέζα την οποία, όταν δεν εξαφανίζει με αλμυρά κρακεράκια, την ανακατεύει με δροσερά ραπανάκια, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, αβοκάντο, μερικά αγγουράκια τουρσί και αβγά, γιατί ποιος χορταίνει μόνο με λαχανικά; Ούτε καν οι κομψές Γαλλίδες. Σαλάτα πρόχειρη, λοιπόν, ιδεώδης για σάντουιτς και όχι μόνο.

Τώρα, μετά το Πάσχα, να πώς θα αξιοποιήσουμε τα παρατημένα βαμμένα αβγά, νικημένα και νικητήρια, που όλοι τσουγκρίζουν αλλά ελάχιστοι τρώνε μετά.

Δείτε τη συνταγή εδώ