Σερβίρουμε τη σούπα με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, κρουτόν και τραγανό μπέικον | Shutterstock
Κουζίνα

Πατατόσουπα βελουτέ

Είναι απαλή, θρεπτική και νόστιμη ό,τι πρέπει για ένα χειμωνιάτικο βράδυ κι αν είσαστε δίπλα στο τζάκι ακόμα καλύτερα
Bostanistas

Αυτή την πατατόσουπα την έφτιαξα για πρώτη φορά μια μέρα που μας είχε ρίξει στο κρεβάτι ένα γερό κρυολόγημα και ήταν πραγματικά ότι πιο comfort μπορούσαμε να γευτούμε (μετά την κοτόσουπα, φυσικά). Από τότε την ονειρεύομαι συνεχώς, λέω να την κάνω πάλι σήμερα που άρχισε να δροσίζει ξανά ο καιρός ή μάλλον το Σαββατοκύριακο που οι μετεωρολόγοι μάς υποσχέθηκαν βροχές.

Εχει βελούδινη υφή, είναι χορταστική και πολύ νόστιμη, με πολύ ιδιαίτερη γεύση και αρώματα που οφείλονται στο λιωμένο τυρί και τη μπύρα. Αν όμως δεν σας αρέσει η ιδέα μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μπύρα με ζωμό κότας.

Ταιριάζει υπέροχα με λίγο μπέικον περασμένο από το τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό, μερικά κρουτόν και λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλλά μπορείτε απλά να τη συνοδεύσετε με μερικά τσιπς πατάτας κατά προτίμηση σπιτικά.

Δείτε τη συνταγή εδώ