Αν κάθε εποχή έχει τις δικές της κορυφαίες γευστικές στιγμές, τότε σίγουρα του καλοκαιριού είναι οποιαδήποτε συνδυάζει φέτα με ντομάτα: η γλύκα διαδέχεται την αψάδα, από ψωμοτύρια της στιγμής μέχρι δροσερές σαλάτες ετοιμασμένες στα γρήγορα (λέγε με πανζανέλα) και λογής λογής τάρτες για τους επιδέξιους με τις ζύμες. Πιστεύοντας πως έχω εξαντλήσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς τους, διαψεύστηκα από την καλοκαιρινή, και αρκούντως μεσογειακή, πρόταση του έμπιστού μου smittenkitchen.com: φέτα ψημένη με ντοματίνια, λάδι, σκόρδο, μυρωδικά και από δίπλα κράκερ ή ψωμί φρέσκο για τις απαραίτητες – είναι άλλωστε η εποχή τους – βουτιές. Κάτι σαν χωριάτικη σαλάτα που μπήκε στον φούρνο και βγήκε μεσημεριανό περιωπής για κάτι ζεσταμένα, ραχατλίδικα μεσημέρια.
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.