Ήρθε η νέα χρονιά και μαζί της η ώρα για την κλασική άνοστη detox διατροφή. Ή μήπως όχι; Κι όμως, υπάρχει διέξοδος για γεύματα υγιεινά, αλλά νόστιμα. Βάλτε την ολική άλεση στη διατροφή σας.
Τα Barilla Ολικής Αλέσεως είναι ιδανική επιλογή καθώς έχουν θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας, όπως βιταμίνες Β1, Β3 και Β6, αλλά και μέταλλα, όπως σίδηρο και μαγνήσιο.
Μάλιστα, επιλέγοντας την ολική άλεση στα ζυμαρικά σας, λόγω των περισσότερων φυτικών ινών που προσφέρουν, βοηθούν στον κορεσμό με αποτέλεσμα να μην καταναλώνετε περισσότερο φαγητό από o,τι σας χρειάζεται αλλά να τρώτε τη σωστή μερίδα!
Και αν αυτοί δεν είναι αρκετοί λόγοι για να εντάξετε την ολική άλεση στην καθημερινότητά σας, τότε σημειώστε ότι τα Barilla Ολικής Αλέσεως έχουν υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα, απαλή γεύση και αποτέλεσμα πάντα al dente στις αγαπημένες σας συνταγές ζυμαρικών.
Η νέα χρονιά θέλει νέες πιο υγιεινές συνήθειες, που θα σας προσφέρουν ενέργεια και ευεξία. Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Barilla.
Βάλτε, λοιπόν, την Ολική Άλεση στην New Year’s resolution λίστα σας, ξεκινώντας με ένα πραγματικά εύκολο, υγιεινό και κυρίως πολύ νόστιμο πιάτο.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά απλή συνταγή, που στην περίπτωσή μας αρωματίζεται με λεμονοθύμαρο και ξύσμα λεμονιού, υλικά που την κάνουν ακόμα πιο απολαυστική, ενώ με το χρένο (horseradish) αποκτά μια πικάντικη σπιρτάδα.
Spaggheti Ολικής Cacio e Pepe με άρωμα λεμόνι
Υλικά για 2 άτομα
Για τα ζυμαρικά
• 160 γρ Spaghetti Ολικής Αλέσεως
• 2 κ.τ.γλ (12 γρ) αλάτι
Για τη σάλτσα
• 150 ml γάλα πλήρες
• 3 γρ. κορν φλαουρ, αραιωμένο σε κρύο νερό
• 40 γρ. τυρί Grana Padano, τριμμένο
Για το φινίρισμα
• 1/2 λεμόνι, ξύσμα
• 2,5 κ.τ.σ. (25 γρ) τυρί Pecorino Romano, τριμμένο
• 1 κ.τ.σ. (10 γρ) φρέσκο χρένο, προαιρετικά
• 1 κοφτό κ.τ.γλ (2 γρ) φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Λεμονοθύμαρο
Προετοιμασία
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία, μέχρι να είναι al dente. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το τυρί (Grana Padano), το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε το μείγμα από το μάτι, και το ρίχνουμε στα ζυμαρικά.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στη μέση του πιάτου, πασπαλισμένα με τριμμένο τυρί Pecorino, χρένο, ξύσμα λεμονιού, πιπέρι και λεμονοθύμαρο.