Ετοιμάζουμε ένα γλυκό με φράουλες,μπισκότα και γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό | Shutterstock
Κουζίνα

#ΜενουμεΣπίτι και απολαμβάνουμε παρφέ με γιαούρτι και κουλί φράουλας

Μετά από ένα γιορτινό γεύμα απολαμβάνουμε ένα δροσερό και υγιεινό γλυκό με γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό σε μους ή σκέτο μαζί με σάλτσα φράουλας, φρέσκες φράουλες και τριμμένα μπισκότα
Κική Τριανταφύλλη

Μετά από ένα βαρύ γεύμα ή δείπνο, τίποτα δεν είναι πιο ευχάριστο από ένα ελαφρύ, δροσερό γλυκό, που θα ξεπλύνει τον ουρανίσκο από ψητά κρέατα και άλλα εδέσματα. Μπορεί να είμαστε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι αυτό το παράξενο Πάσχα αλλά οπωσδήποτε θα το γιορτάσουμε και το οικογενειακό τραπέζι είναι αναμφίβολα σημείο αναφοράς.

Μια ηδονική κρέμα γιαουρτιού που ετοιμάζουμε με γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό σε συνδυασμό με φράουλες, το φρούτο – βασίλισσα της άνοιξης, είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στο τραπέζι της γιορτής. Είναι ένα γλυκό ελαφρύ και υγιεινό, στο πλαίσιο τη ισορροπημένης διατροφής που οφείλουμε να τηρούμε ακόμη πιο προσεκτικά αυτό τον καιρό του περιορισμού μας στο σπίτι. Εκτός από επιδόρπιο, εξάλλου, μπορεί κανείς να το απολαύσει για πρωινό ή σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Για την ιστορία το κουλί είναι μια σάλτσα φρούτου που συνοδεύει κρέμες, παγωτά και άλλα γλυκά. Σύμφωνα με την παραδοσιακή γαλλική συνταγή τα φρούτα βράζουν μέσα σε ελαφρύ σιρόπι και μετά πολτοποιούνται και σουρώνονται. Φρέσκο, χωρίς βράσιμο, είναι ακόμη πιο ωραίο και υγιεινό το κουλί, όμως τότε πρέπει να καταναλωθεί αμέσως.

Σε γυάλινο ποτήρι βάζουμε στρώσεις γιαουρτιού ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό εναλλάξ με τριμμένο μπισκότο και σάλτσα φράουλας (Shutterstock / ProtagonCreative)

Παρφέ με γιαούρτι και κουλί φράουλας

Υλικά

Για το κουλί φράουλας

Για το παρφέ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κουλί: Πλένουμε τις φράουλες  με το κοτσάνι τους και μετά τις καθαρίζουμε (αν τις καθαρίσουμε πρώτα θα τραβήξουν νερό και δεν το θέλουμε) και τις κόβουμε σε 2-3 κομμάτια την κάθε μια. Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μείνει το μισό υγρό (σιρόπι). Προσθέτουμε τις φράουλες, τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν για 3 – 5 λεπτά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε το σιρόπι με τις φράουλες με τη ράβδο μπλέντερ ή στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις) μέχρι να πολτοποιηθούν. Αν θέλουμε να είναι εντελώς απαλό το κουλί, περνάμε τον πολτό από λεπτή σίτα (σινουά), το βάζουμε σε ένα δοχείο με σκέπασμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Σύνθεση: Ρίχνουμε τα μπισκότα σε ένα σακουλάκι, το κλείνουμε και τα χτυπάμε να γίνουν χοντρά ψίχουλα. Σε 4 γυάλινα ποτήρια (σαμπάνιας, ή νερού χαμηλά) ρίχνουμε από 2 κ.τ.σ  γιαούρτι, προσθέτουμε κουλί φράουλας, σκεπάζουμε με μια κουταλιά τρίμμα μπισκότου και μερικές φράουλες κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσουν τα ποτήρια και τελειώνουμε με ένα λεπτό στρώμα γιαουρτιού, μερικές ροδέλες φράουλας, ραντίζουμε με μέλι και στολίζουμε με φυλλαράκια δυόσμου.

Σερβίρουμε το γλυκό με μερικά μπισκότα στο πλάι.

Σημειώσεις