Το τζίντζερ δίνει μια πικάντικη σπιρτάδα στο παντζάρι | Shutterstock
Κουζίνα

Μαρμελάδα παντζάρι με τζίντζερ

Το παντζάρι το είχα ήδη χρησιμοποιήσει για να φτιάξω κέϊκ, οπότε ήξερα ότι ταιριάζει πολύ καλά με τις γλυκιές γεύσεις. Το ερώτημα ήταν με τι μπαχαρικά να το συνδυάσω, ώστε να φτιάξω μία μαρμελάδα που να έχει την δικιά της προσωπικότητα
Bostanistas

Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σ’ εσάς, αλλά πολλές φορές, όταν δημιουργώ κάτι και ψάχνω να βρω ποιό μπαχαρικό ή συνδυασμός μπαχαρικών θα του ταίριαζε καλύτερα, ανοίγω τα βαζάκια μου με τα μπαχαρικά, έχω και το συγκεκριμένο υλικό από την άλλη, μυρίζω μια από εδώ και μια από εκεί, και προσπαθώ να φανταστώ τους πιθανούς συνδυασμούς….

Το σίγουρο ήταν ότι το παντζάρι θα έβραζε μέσα σε χυμό πορτοκαλιού, όπως είχα κάνει και με το καρότο και το περγαμόντο. Από εκεί και πέρα θα του ταίριαζε η κανέλα, αλλά και ο αστεροειδής γλυκάνισος, ίσως και το τζίντζερ.

Τη βανίλια δεν την ήθελα, και γιατί δεν τρελαίνομαι γι’ αυτήν, αλλά και γιατί την θεωρώ πιο συνηθισμένη. Τελικά κατέληξα στο τζίντζερ, και μάλιστα το φρέσκο, για να δώσει στην μαρμελάδα μια σπιρτάδα. Και της ταίριαξε πολύ.

Δείτε εδώ τη συνταγή