Το κριθαρότο είναι ένα φαγητό που πρέπει να το φας αμέσως μόλις ετοιμαστεί. Δεν ζεσταίνεται. Επίσης, μπορείς να βάλεις όποια θαλασσινά σου αρέσουν.
Εντάξει, δύσκολο δεν το λες, απαιτητικό ίσως ναι. Η αλήθεια είναι πως το κόστος του είναι κάπως τσιμπημένο λόγω των θαλασσινών αλλά μια φορά στο τόσο χαλάλι, το αντέχουμε, άλλωστε καλοκαίρι είναι.
Όσον αφορά στη διαδικασία του μαγειρέματος, πρέπει να σας πω ότι μπορεί μεν να γίνεται με κριθαράκι αλλά διαφέρει από το παραδοσιακό μαγείρεμα της λεγόμενης μανέστρας. Ο στόχος του συγκεκριμένου πιάτου είναι να βγει το κριθαράκι al dente και μελωμένο ταυτόχρονα.
Στην ουσία φτιάχνουμε κριθαράκι στην πιο μοντέρνα εκδοχή του, κάτι σαν ριζότο. Όταν μαγειρευτεί σωστά αποτελεί το τέλειο πιάτο. Φωνάξτε φίλους σας δίνω τη συνταγή του σεφ Ευστράτιου Καλαθάκη που είναι τέλεια και είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστούν.