Με λίγους ξηρούς καρπούς και ψιλοκομμένα φρούι γλασέ, το μωσαϊκό γίνεται γλυκό γιορτινό | Shutterstock
Κουζίνα

Σοκολατένιο μωσαϊκό σε 4 πράξεις

Είναι το επιδόρπιο που πάντοτε υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στο ψυγείο μας όσο έχουμε λίγο κακάο, μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα και βούτυρο. Αν το θέλετε πιο γιορτινό προσθέσετε απλά ξηρούς καρπούς και λίγα ψιλοκομμένα φρουί γλασέ της αρεσκείας σας
Bostanistas

Ναι, τα μόνα αναγκαία υλικά για την πιο πρόσφατη παραλλαγή μου στον πασίγνωστο κορμό/μωσαϊκό είναι κακάο, μπισκότα, βούτυρο και ζαχαρούχο γάλα. Αν έχετε και λίγα καρύδια, ακόμα καλύτερα.

Τα αυγά που προτείνουν κάποιες συνταγές, καθότι ωμά, τα απαρνήθηκα, την παραπανίσια ζάχαρη ομοίως (τα μπισκότα τού δίνουν όση γλύκα χρειάζεται). Αυτό που με ενθουσίασε όμως ήταν η γρηγοράδα στην ετοιμασία του:

Τέσσερα μόνο βήματα/στάδια για να ετοιμαστεί, ένα βράδυ υπομονής μέχρι να σφίξει στο ψυγείο και την επομένη, ιδού, στην πιατέλα μου είχα κορμό σοκολατένιο γεμάτο μπισκότα και καρύδια, που εξαφανίστηκε πριν καν μοιραστεί στα πιάτα.

Είναι το επιδόρπιο που πάντοτε υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στο τραπέζι μας. Αν τώρα θέλετε να το κάνετε πιο γιορτινό θα προσθέσετε απλά λίγους ξηρούς καρπούς και ίσως μερικά ψιλοκομμένα ξερά φρούτα ή φρουί γλασέ…

Δείτε τη συνταγή εδώ