Κουζίνα

Κεράσια: μη πετάξεις τίποτα!

Oταν τα κεράσια ωριμάσουν, τα βάζουμε σε τελάρα που έχουμε στρώσει με φτέρη. Εντός τριών ημερών έχουμε μαρμελάδες, γλυκό σε βάζα, λικέρ σε γυάλα, κεράσια στο ψυγείο και... τα τελάρα μας άδεια!
Bostanistas

Πρώτα – πρώτα τα κοτσάνια τους. Αφαιρούνται και απλώνονται στον ίσκιο για να ξεραθούν. Με μια χούφτα ξερά κεράσια σε βραστό νερό μπορείς να φτιάξεις ένα εξαιρετικά διουρητικό ρόφημα με άρωμα κερασιού. Είναι πολύ ευεργετικό για όσους έχουν προβλήματα νεφρολιθίασης αλλά μπορεί να προστεθεί και σε όλα τα μείγματα βρασταριών, βελτιώνοντας τη γεύση τους.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.