Κλασσικό κέικ λεμονιού, με γαλλική φινέτσα, αφού η συνταγή είναι δια χειρός του φημισμένου chef pâtissier-chocolatier Pierre Hermé.
Είναι ένα υπέροχο, ζουμερό, αφράτο κεκάκι, με έντονο το άρωμα του λεμονιού καθώς σιροπιάζεται με σιρόπι και φρέσκο χυμό λεμονιού, και κρέμα γάλακτος στη θέση του γάλακτος ή του γιαουρτιού που προτείνουν άλλες ανάλογες συνταγές.
Το μόνο κακό σε αυτή την συνταγή είναι η ποσότητα των υλικών, που δίνει ένα μικρό κεκάκι! Σας συμβουλεύω να ετοιμάσετε 1,5 δόση (ή και διπλή) και να χρησιμοποιήσετε μία κλασσική στρογγυλή φόρμα για κέικ.