Σερβίρουμε την καροτόσουπα με στραγγιστό γιαούρτι, μαϊντανό και μαυροκούκι | Εύη Σκούρα/The Healthy Cook
Κουζίνα

Καροτόσουπα αρωματισμένη με κουρκουμά και τζίντζερ

Είναι ένα ωραίο πιάτο, νόστιμο και ευεργετικό χάρη στις ωφέλιμες για τον οργανισμό ουσίες που περιέχουν τα συστατικά του. Δοκιμάστε αυτή τη σούπα σαν πρώτο ή σαν κυρίως πιάτο, ειδικά σε περιόδους γρίπης
Bostanistas

Σας αρέσουν οι σούπες; Προσωπικά τις λατρεύω, και πιστεύω πως μια νόστιμη και καλομαγειρεμένη σούπα στέκεται άνετα ως κύριο πιάτο στο καθημερινό τραπέζι. Η σημερινή συνταγή, μια καροτόσουπα με κουρκουμά και τζίντζερ, πέρα από χάρμα οφθαλμών, για εμάς που μας αρέσουν τα πολύχρωμα φαγητά, είναι και πολύ θρεπτική. Το απόλυτο comfort food, ειδικά σε περιόδους που ο οργανισμός μου είναι καταβεβλημένος από κάποια ίωση.

Ο συνδυασμός υλικών γι’ αυτή την καροτόσουπα δεν είναι τυχαίος. Ο κουρκουμάς και το τζίντζερ προσφέρουν άπειρα οφέλη στον οργανισμό μας. Ο κουρκουμάς  είναι ένα εξαιρετικό αναγνωρισμένο αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό και περιέχει   μαγγάνιο, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες και βιταμίνη Β6. Το τζίντζερ, από την άλλη έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ  θεωρείται εξαιρετικό για την ανακούφιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων του γαστρεντερικού. Και τα δύο βοηθούν στην μείωση της «κακής» χοληστερόλης. Ο κουρκουμάς απορροφάται πιο εύκολα από το σώμα, όταν συνδυάζεται με κάποιο λάδι ή με άλλες ουσίες, όπως το μαύρο πιπέρι ή το τζίντζερ.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ