Σερβίρουμε την καπνιστή μπριζόλα με την πατάτα περιχυμένη με αρωματική σάλτσα | Χρήστος Σαριδάκης
Κουζίνα

Καπνιστό χοιρινό με πιρουνάτη πατάτα και σάλτσα φασκόμηλο πορτοκάλι

Στην Κρήτη το βασικό έδεσμα στο γιορτινό τραπέζι είναι το χοιρινό. Δοκιμάστε ένα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο με καπνιστή μπριζόλα
Bostanistas

Ανέκαθεν στην Kρήτη οι μέρες των Χριστουγέννων γιορτάζονταν με χοιρινό και όχι τόσο με γαλοπούλα, που έγινε συνήθειά μας τα τελευταία χρόνια.

Έτσι κι εδώ παίρνω την πιο κλασική έκφανση του χοιρινού στο νησί, που είναι το καπνιστό χοιρινό το οποίο καπνίζετε παραδοσιακά κυρίως με φασκόμηλο. Τώρα πια, εξάλλου, μπορούμε να βρούμε ακόμα και στα ράφια των σούπερ μάρκετ καπνιστή μπριζόλα λαιμού ώστε να έχουμε ένα πολύ μαλακό κομμάτι χοιρινού.

Τι πιο γευστικό αποτέλεσμά εάν συνδυαστεί το φασκόμηλο με πορτοκάλι και με μια πατάτα πιρουνάτη με αρκετό φρέσκο θυμάρι.

Δείτε εδώ τη συνταγή μας για μια μερίδα, και …πολλαπλασιάστε τη αναλόγως

Χρόνια πολλά σας εύχομαι από την Κρήτη