Ανέκαθεν στην Kρήτη οι μέρες των Χριστουγέννων γιορτάζονταν με χοιρινό και όχι τόσο με γαλοπούλα, που έγινε συνήθειά μας τα τελευταία χρόνια.
Έτσι κι εδώ παίρνω την πιο κλασική έκφανση του χοιρινού στο νησί, που είναι το καπνιστό χοιρινό το οποίο καπνίζετε παραδοσιακά κυρίως με φασκόμηλο. Τώρα πια, εξάλλου, μπορούμε να βρούμε ακόμα και στα ράφια των σούπερ μάρκετ καπνιστή μπριζόλα λαιμού ώστε να έχουμε ένα πολύ μαλακό κομμάτι χοιρινού.
Τι πιο γευστικό αποτέλεσμά εάν συνδυαστεί το φασκόμηλο με πορτοκάλι και με μια πατάτα πιρουνάτη με αρκετό φρέσκο θυμάρι.
Δείτε εδώ τη συνταγή μας για μια μερίδα, και …πολλαπλασιάστε τη αναλόγως
Χρόνια πολλά σας εύχομαι από την Κρήτη