Σερβίρουμε το φαγητό με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο | Νίκος Μορόπουλος
Κουζίνα

Βάζουμε «καπάκι» στην κατσαρόλα με πατάτες και μελιτζάνες

Σήμερα μαγειρεύουμε ένα κομμάτι της κοιλιάς του βοδινού με μπόλικα λαχανικά. Είναι ένα πιάτο, κάπως πολύπλοκο στην παρασκευή του αλλά βαθιάς νοστιμιάς και φθηνό σε σχέση με άλλα μέρη του κρέατος
Bostanistas

Ένα ταπεινό μέρος του βοδινού κρέατος έρχεται σήμερα στο τραπέζι για να καταπλήξει με την νοστιμιά και την πληθωρικότητα του. Είναι το «καπάκι», που αποτελεί κομμάτι της σπάλας, δηλαδή της κοιλιάς.

Το μυστικό στο μαγείρεμα αυτού του κομματιού είναι γνωστό. Εμβύθιση σε σαλαμούρα για μερικές μέρες σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο.

Το άλλο μυστικό είναι ότι δεν ζητάμε από τον χασάπη να βανδαλίσει το κομμάτι αφαιρώντας τα λιπάκια και τις πετσούλες που έχει.

Γιατί τότε είναι σαν να αγοράζει κανείς σουβλάκι με γύρο και να βγάζει τον γύρο επειδή παχαίνει.

Όλη η νοστιμιά του κομματιού οφείλεται στο ό,τι διαθέτει αυτό το χαρμάνι και δεν είναι απλά και μόνο μυϊκή μάζα.

Η παρασκευή είναι απλούστατη.

Δείτε τη συνταγή εδώ