Ένα ταπεινό μέρος του βοδινού κρέατος έρχεται σήμερα στο τραπέζι για να καταπλήξει με την νοστιμιά και την πληθωρικότητα του. Είναι το «καπάκι», που αποτελεί κομμάτι της σπάλας, δηλαδή της κοιλιάς.
Το μυστικό στο μαγείρεμα αυτού του κομματιού είναι γνωστό. Εμβύθιση σε σαλαμούρα για μερικές μέρες σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο.
Το άλλο μυστικό είναι ότι δεν ζητάμε από τον χασάπη να βανδαλίσει το κομμάτι αφαιρώντας τα λιπάκια και τις πετσούλες που έχει.
Γιατί τότε είναι σαν να αγοράζει κανείς σουβλάκι με γύρο και να βγάζει τον γύρο επειδή παχαίνει.
Όλη η νοστιμιά του κομματιού οφείλεται στο ό,τι διαθέτει αυτό το χαρμάνι και δεν είναι απλά και μόνο μυϊκή μάζα.
Η παρασκευή είναι απλούστατη.