Ο χαλβάς με ταχίνι σερβίρεται με ζεστό τσάι | Μαρίνα Μαυρομάτη
Κουζίνα

Καλοκαιρινός χαλβάς με ταχίνι

Ο χαλβάς αυτός γίνεται με αλεύρι και ταχίνι, είναι αγαπημένο και πανεύκολο σπιτικό γλυκό στην Τουρκία και σερβίρεται ειδικά μετά από ένα γεύμα με ψάρι
Bostanistas

Ο λεγόμενος «καλοκαιρινός χαλβάς» (Tahinli Yaz Helvası) είναι ένα σπιτικό γλυκάκι, από τα αγαπημένα των νοικοκυρών στην Τουρκία.

Θεωρείται, και είναι, ένα εύκολο γλυκό, τα υλικά του υπάρχουν συνήθως στο σπίτι και μοιάζει πολύ με τον χαλβά που φτιάχνουν με αλεύρι αντί για σιμιγδάλι.

Το ταχίνι τού δίνει ξεχωριστό άρωμα και γεύση, που μοιάζει πολύ με αυτή του χαλβά του μπακάλη.

Εγώ τον έφτιαξα με καρύδια, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και άλλου είδους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, φυστίκια Αιγίνης ή φουντούκια.

Στην Τουρκία τον σερβίρουν συνήθως ως επιδόρπιο σε γεύμα με ψάρι, απαραίτητα μαζί με ζεστό τσάι!

Δείτε τη συνταγή εδώ