Κουζίνα

Ηρθε ο καιρός των κρεμμυδιών

Η μέθοδος παραγωγής από κοκκάρι πλεονεκτεί έναντι της απευθείας σποράς όσον αφορά την πρωίμιση
Bostanistas

Ήρθε η εποχή (Φλεβάρης – Μάρτης) να καλλιεργήσετε ξερό κρεμμύδι στον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Προμηθευτείτε κοκκάρι, δηλαδή μικρούς βολβούς κρεμμυδιού, ή κρεμμυδόσπορο, το λεγόμενο μπαρούτι (μικροσκοπικός μαύρος σπόρος) από κάποιο φυτώριο, γεωπονικό κατάστημα ή και παραγωγό της περιοχής σας.

Σχετικά με την καλλιέργεια του κρεμμυδιού, θα σας ενημέρωνα για τα παρακάτω:

Η μέθοδος παραγωγής από κοκκάρι πλεονεκτεί έναντι της απευθείας σποράς όσον αφορά την πρωίμιση. Σε ανοιξιάτικες φυτεύσεις χρειάζονται 4 μήνες από τη φύτευση μέχρι τη συγκομιδή έναντι 6 μηνών αν ρίχναμε σπόρο.  Επίσης, με το κοκκάρι εξασφαλίζουμε σημαντικές αποδόσεις ακόμη και σε ξηρά εδάφη.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.