Γίνεται πανεύκολα με φύλλο σφολιάτας | Shutterstock
Κουζίνα

Η τατέν της Μεσογείου: με πομοντόρια και τυρί

Στη γαλλίδα τάρτα ταιριάζει ωραία και η Μεσόγειος: όψη τραγανής, λεπτοζυμωμένης πίτσας, γεύση καψαλισμένης ντομάτας και μυρωδάτου τυριού - οι πιο λιμπιστερές μπουκιές
Bostanistas

Μπορεί το κόλπο της ανάποδης τάρτας, της ιστορικής Tatin, να είναι μέγα εύρημα για τις γλυκές εκδοχές της (ανανάδες, μήλα, κυδώνια, σαγκουίνια – και τι δεν έχουμε φτιάξει οι Bostanistas!) όμως στη Γαλλίδα τάρτα ταιριάζει ωραία και η Μεσόγειος: τελευταία μου απόπειρα τα πομοντόρια με κατσικίσιο τυρί.

Και αν οι ζύμες και οι πλάστες δεν είναι το φόρτε μας (που δεν είναι), τα χειροποίητα έτοιμα φύλλα από συνοικιακές οικοτεχνίες, όπως εκείνα της Νινέλης φερ’ ειπείν, που πωλούνται συνήθως κατεψυγμένα, είναι η καλύτερη λύση.

Όψη τραγανής, λεπτοζυμωμένης πίτσας, γεύση καψαλισμένης ντομάτας και μυρωδάτου τυριού – οι πιο λιμπιστερές μπουκιές.

Δείτε τη συνταγή εδώ.