Πασπαλίζουμε τη γιαουρτόπιτα, όταν κρυώσει, με ζάχαρη άχνη | Shutterstock
Κουζίνα

Η γιαουρτόπιτα της γιαγιάς Ανδρομάχης

Παλιότερα αυτό το νόστιμο γλυκό συνηθιζόταν πολύ στα ελληνικά σπίτια και οι νοικοκυρές χτύπαγαν τα υλικά στο χέρι, τώρα με το μίξερ είναι πολύ πιο εύκολο να το φτιάξετε
Bostanistas

Η γιαουρτόπιτα είναι ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό, που η γιαγιά Ανδρομάχη μάς έφτιαχνε πολύ συχνά.

Τη θυμάμαι να χτυπάει τα υλικά με το χέρι μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, κι εμένα με τον αδελφό μου σε ρόλο βοηθών, να ρίχνουμε τα διαφορά υλικά, που μας έλεγε, με τη σειρά.

Παρόλο που είχαμε μίξερ στο σπίτι, δεν το χρησιμοποιούσε. Ελεγε ότι έτσι γινόταν καλύτερο το γλυκό!

Και μετά τι ωραία που μοσχοβολούσε όλο το σπίτι, όταν επιτέλους η γιαουρτόπιτα ήταν έτοιμη ψημένη, κι εμείς τριγύρω περιμέναμε να κρυώσει, να την δοκιμάσουμε…

Δείτε τη συνταγή εδώ