Κουζίνα

Γλυκό και γρήγορα: με την ευκολία της φράουλας

Απλό, γρήγορο και χωρίς πολλά περιθώρια αποτυχίας, ό,τι και να πάει στραβά νόστιμο θα προκύψει. Η ευκολία του κραμπλ δεν εξαντλείται στα μήλα, πόσο μάλλον τώρα που οι φράουλες γλυκαίνουν ολοένα
Δημήτρης Μπούτος

Οσο τα μήλα ήταν στις δόξες τους, αδυναμία μου το πιο εύκολο γλυκό με μήλα, apple crisp κατά Αμερικάνους ή crumble κατά Βρετανούς και Αυστραλούς. Απλό, γρήγορο και χωρίς πολλά περιθώρια αποτυχίας, ό,τι και να πάει στραβά νόστιμο θα προκύψει. Οπου μήλα βάλε φράουλες, πόσο μάλλον τώρα που γλυκαίνουν ολοένα. Τους έχω αδυναμία: απλωμένες σε ρηχό μπολ, πασπαλισμένες με ζάχαρη, λίγο αλκοόλ (κουαντρώ ή γκραν μαρνιέ) και ξεχασμένες εντός ψυγείου για μια-δυο ώρες φτιάχνουν το απλούστερο γλύκισμα. Αποφάσισα να το κάνω level up: Με δυο-τρεις προσαρμογές στη βασική ιδέα του κραμπλ (χωρίς ξηρούς καρπούς για να έχει κρούστα ατόφια μπισκοτένια και αφαιρώντας τη βρώμη, που δεν πολυσυμπαθώ) το ετοίμασα σε λιγότερο από ώρα.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.