Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζουμερό και al dente | Εύα Παρακεντάκη
Κουζίνα

Γιουβέτσι στην κατσαρόλα και όλοι χορταίνουν

Για εκείνες τις φορές που θέλουμε να χορτάσουμε κάμποσους χωρίς πολλά πολλά και φασαρίες, το γιουβέτσι έρχεται πρώτο στη λίστα
Bostanistas

Για εκείνες τις φορές που θέλουμε να χορτάσουμε κάμποσους χωρίς πολλά – πολλά και φασαρίες, το γιουβέτσι έρχεται πρώτο στη λίστα.

Ο καιρός κυρώνει σιγά-σιγά, οπότε σηκώνει ένα ζεστό φαγάκι – όχι στο ταψί, ακόμα πιο εύκολο! Στην κατσαρόλα, με μοσχάρι και τριών λογιών τυριά.

Υλικά

Για το μείγμα τυριών

Πώς το φτιάχνουμε;

Τσιγαρίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο, αφού πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά μέσα στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε τα μπαχάρια και σβήνουμε με το κρασί.

Αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνουμε το ντοματάκι, το οποίο το έχουμε περάσει πρώτα απο μπλέντερ και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το μισό λίτρο ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί εντελώς, περίπου 1 ώρα. Όποτε χρειαστεί, συμπληρώνουμε ζωμό.

Όταν είναι έτοιμο το κρέας, αλατίζουμε και ρίχνουμε το κριθαράκι. Κάθε πακέτο κριθαράκι παίρνει περίπου άλλα τρία τέσσερα φλυτζάνια ζωμό, τον οποίο το προσθέτουμε σιγά – σιγά, όσο πίνει το ζουμάκι το κριθαράκι προσθέτουμε ζωμό μέχρι να είναι έτοιμο. Βάζουμε το βούτυρο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα πανί. Αφήνουμε να μπομπάνει.

Ετοιμάζουμε το μείγμα τυριών σε ένα μπολ. Λιώνουμε με πιρούνι την ξινομυζήθρα, τη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι.

Σερβίρουμε al dente και ζουμερό, και πασπαλίζουμε με το μείγμα τυριών.

Εύα Παρακεντάκη δημοσιεύει συνταγές της στο Bostanistas.gr και διατηρεί το food blog Eva In Tasteland.