Ακόμη κι εκείνοι που δεν είναι «των οσπρίων», δεν θα έλεγαν όχι σε ένα πιάτο καλομαγειρεμένους γίγαντες. Μάλιστα είναι από τα όσπρια που τρώγονται χειμώνα-καλοκαίρι. Πόσες φορές δεν έχουμε απολαύσει με το καλοκαιρινό μας ουζάκι γίγαντες. Ακόμη και ουζερί παραθαλάσσια περιλαμβάνουν το πιάτο στο μενού τους. Iσως επειδή ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματος είναι πλακί στο φούρνο και όχι σούπα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πιάτο με σφικτή σάλτσα που μπορούμε να σερβίρουμε ακόμη και με πιρούνι.
Κουζίνα
Γίγαντες πλακί για χειμώνα-καλοκαίρι
Απαραίτητα υλικά για κάθε πλακί είναι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, ο μαϊντανός και το πιπέρι. Η προσθήκη κάποιου ντόπιου αλλαντικού «ανεβάζει» πολύ το πιάτο και του δίνει πρόσθετη νοστιμιά