Πεντανόστιμη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο | Χρυσαυγή Μπόμπολα
Κουζίνα

Γαλατόπιτα αλμυρή, ιδανική με κατσικίσιο γάλα

Είναι η γνωστή γαλατόπιτα, αλλά όχι γλυκιά όπως οι περισσότεροι την γνωρίζουν. Η πίτα αυτή δεν έχει φύλλο και θα τη λατρέψουν όσοι αγαπούν τη μπεσαμέλ και τις κρεμώδεις γεύσεις. Το αρωματικό μυστικό της; Ο δυόσμος. Μην τον παραλείψετε!
Bostanistas

Είναι η γνωστή γαλατόπιτα, αλλά όχι γλυκιά όπως οι περισσότεροι την γνωρίζουν. Γαλατόπιτα φαγητό! Είναι μια πίτα αλμυρή η οποία όμως δεν έχει φύλλο και είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψουν όσοι αγαπούν τη μπεσαμέλ και τις κρεμώδεις γεύσεις.

Το ιδανικό είναι να γίνει με κατσικίσιο γάλα! Αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία είναι η αυθεντική συνταγή με κατσικίσιο γάλα, αλλά τις περισσότερες φορές, επειδή στο μπαλκόνι δεν έχω ακόμα κατσίκα, την φτιάχνω απλώς με γάλα βιολογικό που πάντα υπάρχει στο σπίτι.

Ο δυόσμος είναι το υλικό-«κλειδί», απαραίτητος, γιαυτό μην τον παραλείψετε. Επίσης χρειαζόμαστε φρέσκο κρεμμυδάκι αλλά μόνο τα λευκά φύλλα από την τρυφερή καρδιά του.

Και για να δέσει προσθέτουμε λίγο ρύζι και λίγες χυλοπίτες που τραβάνε τα υγρά και την κάνουν σφιχτή.

Δείτε τη συνταγή εδώ