Κουζίνα

Φυτεύω βότανα: γλυκιά μαντζουράνα

Η μαντζουράνα θεωρείται γλυκιά αδελφή της ρίγανης. Η καλύτερη εποχή για τη σπορά της είναι από τώρα ως και το τέλος Απριλίου. Προτιμά τον περιορισμένο ήλιο, επομένως είναι τέλειο φυτό για μπαλκόνι σκιερό, και συγχωρεί την ξηρασία αρκεί να βρίσκεται σε δροσερό σημείο
Bostanistas

Τώρα είναι η σωστή στιγμή να ξεκινήσουμε να φυτεύουμε και βότανα. Αρχίσαμε με τη ρίγανη, κατόπιν θυμάρι, σειρά τώρα έχει η γλυκιά μαντζουράνα. Η μαντζουράνα (Origanum marjorana – Ορίγανον η μαντζουράνα) θεωρείται γλυκιά αδελφή της ρίγανης, καθώς είναι σχεδόν όμοια αλλά λιγότερο πικάντικη. Σαν φυτά μπορεί να μοιάζουν αρκετά, όμως η καλλιέργειά της δεν είναι τόσο εύκολη όσο της ρίγανης. Απαιτεί έδαφος αρκετά γόνιμο για να αναπτυχθεί χωρίς προβλήματα. Η καλύτερη εποχή για τη σπορά της είναι πριν την άνοιξη, ως και το τέλος Απριλίου, και συνήθως αναπτύσσεται κάθετα επομένως μπορούμε να την σπείρουμε σε μικρές αποστάσεις.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.