Τώρα ξεκινάει η κατάλληλη εποχή για να φυτέψουμε βότανα. Από τα πιο αγαπητά στο μαγείρεμα και χρήσιμα είναι το θυμάρι. Οπως και τα περισσότερα μυρωδικά, δεν απαιτεί γόνιμο χώμα, όμως χρειάζονται περισσότερα από ένα φυτά για να καλύψουν τις ανάγκες μας σε αντίθεση με τη ρίγανη που ένα μόνο είναι υπεραρκετό. Είναι εξαιρετικό φυτό για συγκαλλιέργεια και ιδίως με ντομάτες καθώς προσελκύει τις μέλισσες που βοηθούν στη γονιμοποίηση των γύρω φυτών και δίνουν ξεχωριστή γεύση στον καρπό τους.
Κουζίνα
Φυτεύω βότανα: ευωδιαστό θυμάρι
Θυμάρι μπορούμε να φυτέψουμε στο μποστάνι μας από τώρα ως και το τέλος του Απρίλη. Νοστιμίζει κρέατα και πίτες, είναι χρήσιμο ως οικολογικό εντομοαπωθητικό και εξαιρετικό για συγκαλλιέργεια!