Ετοιμάζουμε μια σύβραση της αρμύρας με ελαιόλαδο,σκόρδο, ντομάτα και αρκετό ξύδι | Νίκος Μορόπουλος
Κουζίνα

Φαρφάλες με αρμύρα, ντομάτες και καπνιστή παλαμίδα

Η αρμύρα είναι ένα τραγανό χορταρικό που αγαπάει την οξύτητα. Ταιριάζει και με ζυμαρικά με μια σάλτσα με καπνιστή παλαμίδα που συνοδεύονται ωραία με ένα ασύρτικο Σαντορίνης
Κική Τριανταφύλλη

Η αρμύρα είναι ένα χορταρικό που μου αρέσει πολύ και μάλιστα όταν είναι τραγανιστή, και καταλαβαίνω τα βλασταράκια και τα φυλλαράκια. Για τον λόγο αυτό δεν την βράζω αλλά την συβράζω σε ελαιόλαδο με σκόρδο, και φρέσκιες ντομάτες. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και αρκετό ξύδι. Η οξύτητα ταιριάζει στο γευστικό μπουκέτο.

Σήμερα όμως έχω κι ένα προσκεκλημένο ξεχωριστό. Καπνιστή παλαμίδα, ιδίας παρασκευής. Σκέφτηκα λοιπόν να τα συνδυάσω όλα αυτά με μια πάστα και να φτιάξω ένα πιάτο θαλασσινό με πολύ ξεχωριστές γεύσεις.

Όπερ και έπραξα.

Πρόσεξα να μην παραβράσουν οι φαρφάλες και τις άφησα στην κατσαρόλα με λίγο από το νερό τους και όλο το θαλασσινό μίγμα για να αφομοιώσουν τα αρώματα.

 Αφού ηρέμησαν οι φαρφάλες για 10 περίπου λεπτά, προσέθεσα λίγο ελαιόλαδο και σερβίρισα.  Δεν έβαλα τυρί γιατί δεν νομίζω ότι ταιριάζει.

Το γευστικό αποτέλεσμα ήτανε εξαιρετικό για τα δικά μου τα γούστα.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ