Καλύψτε τα αμυγδαλωτά με κρυσταλλική ζάχαρη | Κική Τριανταφύλλη
Κουζίνα

Αμυγδαλωτά μανταρινιού: Μικροσκοπικά και φίνα

Μην πετάτε τις φλούδες των μανταρινιών, φτιάξτε ένα υπέροχο γλυκάκι που όλοι θα λατρέψουν
Bostanistas

Σας αρέσουν τα μανταρίνια; Τότε είναι σίγουρο ότι θα λατρέψετε και τα αμυγδαλωτά μανταρινιού μόλις τα δοκιμάσετε, αν δεν τα ξέρετε ήδη.

Και τώρα που είναι η εποχή τους δεν υπάρχει καλύτερο κέρασμα από ένα μικροσκοπικό αμυγδαλωτό με άρωμα, που περικλείει τα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνουν ανάρπαστα.

Μην πετάτε λοιπόν τις φλούδες τους, μπορείτε να τις αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Συνταγές υπάρχουν διάφορες. Μπορείτε να τα φτιάξετε με μανταρίνια ή και με πορτοκάλια, μόνο που αυτά θέλουν περισσότερη επεξεργασία για να ξεπικρίσουν: δείτε εδώ τη συνταγή.

Εχουμε και μια πιο απλή συνταγή, μόνο με μανταρίνια, αρκεί να βράσετε τις φλούδες τους μέχρι να μαλακώσουν, δείτε εδώ τη συνταγή.

Ακόμα πιο εύκολα γίνονται με ξύσμα πορτοκαλιού που δεν θέλει καν βράσιμο. Τα φτιάχνετε και με τριμμένο φουντούκι αν θέλετε: δείτε τη συνταγή εδώ.

Αν προορίζονται για μεγάλους μπορείτε να τα αρωματίσετε και με λίγο αλκοόλ, το κονιάκ τους πάει πολύ, το ίδιο και το λικέρ, ακόμη και ένα απαλό τσίπουρο. Αν πάλι θα τα φάνε και παιδιά ρίξτε μόνο λίγο χυμό.

Και αν βαρεθήκατε να πλάθετε μπαλάκια αλλά περίσσεψαν φλούδες, κάντε απλά μια μαρμελάδα αφού τις ψιλοκόψετε, γίνεται υπέροχη: δείτε τη συνταγή εδώ.