Κουζίνα

Σουχλί: ένα νόστιμο «πακετάκι» με κρέας και τυρί

Σουχλιά και σούφερα λέμε στην Κρήτη τα κουτσομπολιά, τα ανακατώματα , τις μηχανορραφίες. Σουχλίζω πάλι θα πει κουτσομπολεύω  και μηχανορραφώ, και σουχλίστρα είναι η γυναίκα που πράττει όλα τούτα τα αμαρτήματα
Bostanistas

Ξεχασμένες  λέξεις  που σπάνια χρησιμοποιούνται  στην σύγχρονη εποχή. Δεν  πρέπει να τις  έχω πει παραπάνω από μια δυο φορές στη ζωή μου.

Δεν ξέρω καν τη σύνδεσή  τους με το σουχλί, ένα νόστιμο πακετάκι με κρέας και τυρί , που σηκώνει κρασάκι και μπορεί να έχει θέση σε κάθε τραπέζι και κάθε μπουφέ.

Εκτός  από το σουχλί υπάρχει και το φαγητό σούχλια (με τον τόνο στο ου παρακαλώ) που είναι εντελώς διαφορετικό φαγητό από  το σουχλί που θα δώσω σήμερα .

Τα σούχλια  είναι συνδυασμός  λαχανικών και χόρτων και καμία σχέση με τα σουχλιά  πέραν της ονομασίας . Απλή συνωνυμία και μάλιστα για παράτονους!

Υλικά για τη ζύμη

Διαβάστε όλη τη συνταγή εδώ