Ξεχασμένες λέξεις που σπάνια χρησιμοποιούνται στην σύγχρονη εποχή. Δεν πρέπει να τις έχω πει παραπάνω από μια δυο φορές στη ζωή μου.
Δεν ξέρω καν τη σύνδεσή τους με το σουχλί, ένα νόστιμο πακετάκι με κρέας και τυρί , που σηκώνει κρασάκι και μπορεί να έχει θέση σε κάθε τραπέζι και κάθε μπουφέ.
Εκτός από το σουχλί υπάρχει και το φαγητό σούχλια (με τον τόνο στο ου παρακαλώ) που είναι εντελώς διαφορετικό φαγητό από το σουχλί που θα δώσω σήμερα .
Τα σούχλια είναι συνδυασμός λαχανικών και χόρτων και καμία σχέση με τα σουχλιά πέραν της ονομασίας . Απλή συνωνυμία και μάλιστα για παράτονους!
Υλικά για τη ζύμη
- 1,5 κούπα νερό
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
- 1 σφηνάκι ρακή (ή ξύδι)
- 1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (προαιρετικά)
- Περίπου μισό κιλό αλεύρι και λίγο για το άνοιγμα των φύλλων