Μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες με σάλτσα και τυρί ίσον πιτσάκι ζωρίς ζύμη | Χρυσαυγή Μπόμπολα
Κουζίνα

Πιτσάκια σε βάση από μελιτζάνα

Θεωρητικά τα λέμε πιτσάκια. Πρακτικά δεν έχουν και πολύ σχέση με πίτσα αν και η δομή τους είναι ίδια. Η διαφορά έγκειται στο ότι η βάση τους, δεν είναι από ζυμάρι αλλά από μελιτζάνα. - Ψωμολάγνοι... γυρίστε πίσω!
Κική Τριανταφύλλη

Θεωρητικά τα λέμε πιτσάκια. Πρακτικά δεν έχουν και πολύ σχέση με πίτσα αν και η δομή τους είναι ίδια. Η διαφορά έγκειται  στο ότι η βάση τους, δεν είναι από ζυμάρι αλλά από μελιτζάνα.  – Ψωμολάγνοι… γυρίστε πίσω!

Αν υποθέσουμε ότι «πίτσα» ονομάζεται κάθε τι που έχει μια βάση πάνω στην οποία απλώνουμε μια σάλτσα (οποιουδήποτε είδους ή  χρώματος), τυρί, διαφόρων λογής υλικά και ψήνεται στο φούρνο, τότε ναι,  βρίσκεστε μπροστά σε μια χορτοφαγική πίτσα με  βάση μελιτζάνας.

Η ίδια ακριβώς συνταγή μπορεί να γίνει και με κολοκύθι ή με μανιτάρια Portobello.

Πιτσάκια σε βάση από μελιτζάνα

Υλικά 

Μέθοδος

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες του 1εκ. Τις βάζουμε για μιση ώρα σε μια λεκάνη με νερό να ξεπικρίσουν.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ