Ενα βράδυ στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου
Την νύχτα που η πόλη κοιμάται, ένας μικρόκοσμος ζωντανεύει στο λιμάνι Ηρακλέους στο Κερατσίνι, με χιλιάδες ψάρια να αλλάζουν χέρια για λίγες ώρες μέχρι το ξημέρωμα. Στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου, τη μεγαλύτερη της Ελλάδας, συγκεντρώνεται το 50% των αλιευμάτων της χώρας, το οποίο στη συνέχεια τροφοδοτεί ιχθυοπώλες, εστιατόρια και λαϊκές. Ενα σκληρό παζάρι στήνεται, ένα χρηματιστήριο με τις τιμές των φρέσκων ψαριών να μεταβάλλονται σαν μετοχές
Περιμένοντας τους πρώτους πελάτεςMenelaos Myrillas / SOOC
▲
Οσα ψάρια δεν πουληθούν ούτε τη δεύτερη μέρα πηγαίνουν σε ιδρύματα και εκκλησίεςMenelaos Myrillas / SOOC
▲
Ενα μικρό διάλειμμα από μια σκλήρη και απαιτητική δουλειάMenelaos Myrillas / SOOC
▲
Αναλόγως με το τι φέρνουν τα καΐκια, διαμορφώνονται και οι τιμές. Τη μία στιγμή ο γαύρος μπορεί να έχει 2 ευρώ το κιλό και την επόμενη ώρα να φτάσει τα 5 ευρώMenelaos Myrillas / SOOC
▲
Η ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου, η μεγαλύτερη από τις 11 που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, λειτουργεί από το 1966Menelaos Myrillas / SOOC
▲
Οι ιχθυόσκαλες δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της αλιευτικής πολιτικής και νομοθεσίας για τη σωστή διαχείριση των αλιευμάτωνMenelaos Myrillas / SOOC
▲
Μικρές επιχειρήσεις λειτουργούν στον χώρο της ιχθυόσκαλας για να προμηθεύουν τους εκατοντάδες εργαζόμενους. Μια μικρογραφία της κοινωνίας στη νυχτερινή της εκδοχήMenelaos Myrillas / SOOC
▲
Ψαροκασέλες και πλαστικά γάντια, τα σήματα κατατεθέν της ιχθυόσκαλαςMenelaos Myrillas / SOOC
▲
Στις 8 το πρωί σταματούν οι αγοραπωλησίες και βγαίνουν τα λάστιχα πλυσίματοςMenelaos Myrillas / SOOC
▲
Ο,τι χρειάζεται για μια νύχτα δημοπρασίας... μπόλικος καφές, τεφτέρια και κομπιουτεράκιαMenelaos Myrillas / SOOC
▲
Λίγο πριν βγει ο ήλιος τα τελευταία κουτιά απο φελιζόλ φορτώνονται, σίγουρα σε καλύτερες τιμέςMenelaos Myrillas / SOOC
▲
Αντρες, κυρίως, όλων των ηλικιών και διαφόρων εθνικοτήτων εργάζονται στην ιχθυόσκαλα. Βασικό προαπαιτούμενο... οι γαλότσεςMenelaos Myrillas / SOOC
▲
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12