Ο Κώστας Ζουράρις στη Βουλή, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στην ίδια που φέρνει την Συμφωνία των Πρεσπών | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Ζουράρις: Δεν ψηφίζω τη Συμφωνία, ελπίζω να μην περάσει

Και για όσους εκπλήσσονται, αφού πριν από τρεις ημερες στήριξε στην κυβέρνηση που φέρνει προς κύρωση τις Πρέσπες, ο μακεδόνας βουλευτής έσπευσε να επισημάνει ότι δεν της έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης για να περάσει τις Πρέσπες αλλά τα «φιλολαϊκά νομοσχέδια»
Protagon Team

Αφού φάνηκε ότι εξασφαλίζεται η πλειοψηφία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός, Κώστας Ζουράρις, βγήκε ανακουφισμένος να δηλώσει υπερήφανα ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

Και για να είναι συνεπής στο προφίλ του μακεδονομάχου, σε δηλώσεις του στον «ΘΕΜΑ 104,6», δεν έμεινε μόνο στη δική του αρνητική του ψήφο αλλά εξέφρασε και την ελπίδα να μην ψηφιστεί (γενικά) η Συμφωνία. Ασχετα βέβαια, αν ο ίδιος έκρινε πως είναι ό,τι καλύτερο σε σχέση με τα κείμενα των προηγούμενων συμφωνιών που είχαν υπογραφεί με τα Σκόπια (βλ. Ενδιάμεση Συμφωνία).

Και για όσους ενδεχομένως εκπλήσσονται, ο μακεδόνας βουλευτής έσπευσε να επισημάνει ότι την περασμένη Τετάρτη δεν έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να περάσει τις Πρέσπες, αλλά τα «μεγάλα φιλολαϊκά νομοσχέδια».

«Η κυβέρνηση», είπε συγκεκριμένα, «δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Πρωθυπουργός είχε πει ότι θα ψηφιστούν τα μεγάλα νομοσχέδια με τον κοινωνικό και φιλολαϊκό χαρακτήρα».

Χρησιμοποιώντας τον όρο «συναμφότερον» για να χαρακτηρίσει το οξύμωρο της στάσης του, θέλησε στη συνέχεια να εξηγήσει (περιέργως ασύντακτα για τέτοιον λεξιλάγνο, το παράλογό της, λέγοντας: «έκρινα ότι η συνολική προσπάθεια για να γυρίσουμε σε μια αποκατάσταση της δικαιοσύνης γι’ αυτό έπρεπε να ψηφιστεί η κυβέρνηση και ένα από αυτά ήταν το αρνητικό της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Οσο για την κύρωση της Συμφωνίας, αν και όπως είπε,  κατά την άποψή του «δεν είναι πολιτικά ορθό να περάσει καμία συμφωνία» εντούτοις «νομικοπολιτικόκομματικά είναι απολύτως νόμιμο» να περάσει ακόμα και με 120 ψήφους, δεδομένου ότι «έχεις 17 κυβερνήσεις στην ΕΕ που είναι μειοψηφίας»!

Για το συλλαλητήριο τέλος, ο Κώστας Ζουράρις δήλωσε πως δεν θα πήγαινε, αφού εκεί υπάρχει μια συνωμοταξία ακροδεξιών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.