Η Χσου Χσίου-ε και ο σύζυγός της, Τσανγκ Γουάνγκ-τζι: στα 80 τους χρόνια έγιναν είδωλα του Instagram | Instagram / WantShowAsYoung
Επικαιρότητα

Ζευγάρι ηλικιωμένων από την Ταϊβάν γίνεται διάσημο στο Instagram

Οι υπερήλικοι ιδιοκτήτες ενός καθαριστηρίου φοράνε ρούχα πελατών που ξέμειναν στο κατάστημά τους και ποζάρουν μπροστά από τα πλυντήρια σαν τυπικοί... influencers
Protagon Team

Εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, η 84χρονη Χσου Χσίου-ε και ο σύζυγός της, Τσανγκ Γουάνγκ-τζι, 83 ετών, πλένουν τα ρούχα των συντοπιτών τους στο καθαριστήριο Wansho Laundry που διατηρούν στο προάστιο Χούλι της πόλης Tαϊτσούνγκ, στην κεντρική Ταϊβάν.

Κατά τη διάρκεια των έξι αυτών δεκαετιών, εκατοντάδες ρούχα έχουν μαζευτεί στο αποθηκάκι πίσω από τα πλυντήρια, καθώς πολλοί πελάτες είχαν ξεχάσει να τα πάρουν πίσω.

Οπότε ο εγγονός τους, ο Ριφ Τσανγκ, είχε μια ιδέα: γιατί να μη φορέσουν τα «εγκαταλειμμένα» αυτά ρούχα, να ποζάρουν μπροστά από τα πλυντήρια σαν τυπικοί… influencers και να δημοσιεύσουν κατόπιν τις φωτογραφίες αυτές στο Instagram;

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Οπως γράφει το BBC, προς έκπληξή όλων, οι δημοσιεύσεις του ζευγαριού έχουν κάνει πάταγο, με τον άκρως υπαινικτικό και αυτοσαρκαστικό λογαριασμό WantShowAsYoung («Θέλουμε να περνιόμαστε για τζόβενα») να έχει, τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, παραπάνω από 470.000 ακόλουθους σε όλο τον κόσμο!

Σημειωτέον ότι πριν από μόλις 72 ώρες, ο ίδιος λογαριασμός είχε – δεν είχε 100.000 ακολούθους – πόσο εύπλαστος είναι ο χρόνος στον κόσμο του Instagram!

Ο εγγονός του ζευγαριού λέει ότι δεν είχε στόχο να κάνει τους παππούδες του διάσημους, αλλά απλώς ήθελε να τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν την πλήξη και τη βαρεμάρα τους.

Ο 31χρονος Ριφ ανέτρεξε σε συμβουλές φίλων και γνωστών με κάποια υποτυπώδη και στοιχειώδη ενδυματολογική αισθητική και βοήθησε τους παππούδες του να συνδυάσουν και να ταιριάξουν πουκάμισα, σορτς, μπλούζες και φούστες, με αξεσουάρ, πορτοφόλια, καπέλα και γυαλιά ηλίου.

Και –ω του θαύματος!– οι δύο υπερήλικοι ποζάρουν με τη χάρη ενός επίδοξου influencer!

Ο Ριφ δηλώνει σοκαρισμένος από την τεράστια απήχηση.

«Εξεπλάγην. Δεν είχα ιδέα ότι τόσοι ξένοι θα ενδιαφέρονταν για τους παππούδες μου. Eβλεπα ότι βαριούνταν γιατί δεν είχαν να κάνουν κάτι και ήθελα να φωτίσω κάπως τη ζωή τους και να της δώσω ένα νόημα», είπε ο 31χρονος.

Και φυσικά, δεν έχει άδικο: κάθε πρωί που ξυπνούν, αφού πρώτα τελειώσουν με το πλύσιμο όλων των ρούχων, διαλέγουν κάποια ξεχασμένα από τη μικρή αποθήκη, συμβουλεύονται τον εγγονό τους και κατόπιν ποζάρουν για μια ακόμη φωτογραφία… ως τζόβενα.

«Ντυμένος έτσι, νιώθω τουλάχιστον 30 χρόνια νεότερος», είπε ο Γουάνγκ-τζι.

«Καλύτερα να φωτογραφίζομαι από το να κάθομαι να βλέπω τηλεόραση», καταλήγει ο παππούς.

Οσο για την προσωπική τους ιστορία, το ζευγάρι γνωρίστηκε τη δεκαετία του ’50 με προξενιό, αλλά ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος.

Τελικά, παντρεύτηκαν το 1959, μετρώντας ήδη 61 χρόνια γάμου.

Εχουν δύο γιους, μία κόρη και έξι εγγόνια.

Και φυσικά, το καθαριστήριο Wansho Laundry, χάρη στο οποίο ίσως ξεκινήσουν τώρα, στα γεράματα, μια νέα… καριέρα στο διαδικτυακό influencing.