Επικαιρότητα

Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία

Ομαλά εξελίσσεται το σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, ανέφερε στην τακτική ενημέρωση της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Συνολικά 45 πτήσεις από το εξωτερικό, μόνο δέκα δείγματα θετικά
Protagon Team

Η 25η Μαΐου είναι η νέα ημέρα της κρίσης για το lockdown. Τότε θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης, τότε θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από και προς τα νησιά, τότε θα ληφθεί και η απόφαση για το αν θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία από 1η Ιουνίου.

Αυτό περιέγραψε κατά την ενημέρωση της Τρίτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας.

Το σχέδιό μας, είπε, προχωράει ομαλά, τονίζοντας ότι οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δείχνουν μια σύγχρονη, οργανωμένη χώρα, που ξέρει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σχέδιο, ευθύνη και σοβαρότητα.

Οπως εξάλλου ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, συνολικά έχουν φθάσει στη χώρα μας 45 πτήσεις από το εξωτερικό και μέχρι στιγμής μόνο δέκα δείγματα από επιβάτες έχουν βγει θετικά.

Οσον αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται για όσους έρχονται από το εξωτερικό, το μέτρο της 14ήμερης καραντίνας για τους εισερχόμενους στη χώρα έχει παραταθεί και ισχύει μέχρι τις 31 Μαΐου.