Επικαιρότητα

Χαρδαλιάς: Στα δύο χωρίζεται η χώρα – Ποια μέτρα ισχύουν ανάλογα με τα κρούσματα

Διαμορφώνονται επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας, το επίπεδο Α - επιτήρησης, που απεικονίζεται με κίτρινο χρώμα, και το επίπεδο Β - αυξημένου κινδύνου, το οποίο απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα και στο οποίο ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα
Protagon Team

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου «επανερχόμαστε στον Χάρτη Μέτρων Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19», όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ετσι, στη χώρα διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας, το επίπεδο Α – επιτήρησης (το οποίο απεικονίζεται με κίτρινο χρώμα) και το επίπεδο Β – αυξημένου κινδύνου (που απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα), στο οποίο ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

Το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας κάθε περιφερειακής ενότητας καθορίζεται από το επιδημιολογικό της φορτίο. Οι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές κατατάσσονται στο κόκκινο επίπεδο, στο οποίο μπορούν να μπουν τόσο τοπικές κοινότητες και δημοτικές ενότητες, όσο και δήμοι, περιφερειακές ενότητες και ολόκληρες περιφέρειες αν το επιβάλλουν τα δεδομένα.

Και στα δύο επίπεδα ισχύουν οριζόντια μέτρα για όλη την επικράτεια.

O υγειονομικός χάρτης της χώρας για την επόμενη εβδομάδα
Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παρουσιάζει καλή επιδημιολογική εικόνα με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο επίπεδο Α – επιτήρησης.

Στο επίπεδο αυτό ισχύουν τα μέτρα: