Ο Παύλος Πολάκης (αριστερά) και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τις ομιλίες τους στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ | Intime
Επικαιρότητα

Τσακαλώτος σε Πολάκη: Δεν ήταν δικές μου οι πολιτικές αλλά του Τσίπρα

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές που διατυπώθηκαν εναντίον του από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας για την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Protagon Team

Σε σύγκρουση μεταξύ Ευκλείδη Τσακαλώτου και Παύλου Πολάκη εξελίχθηκε ένα σημείο του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών -και ατύπως επικεφαλής της Ομπρέλας- δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές που διατυπώθηκαν εναντίον του για την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος υπενθύμισε με νόημα ότι το υπερπλεόνασμα που έγινε με αφαίμαξης της μεσαίας τάξης και το λεγόμενο «μαξιλάρι» ήταν πολιτική όχι δική του, αλλά του Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «είμαι περήφανος για όλα αυτά που κάναμε σαν κυβέρνηση… Ακουσα από τον σύντροφο Πολάκη ότι μέσα στην κυβέρνηση ήταν οι δημοσιονομικά συντηρητικοί και οι αριστεροί. Πρέπει να πω στον σύντροφο Πολάκη, αλλά και σε όλους εσάς, ότι δεν υπήρχε μέρα, δεν υπήρχε στιγμή που η διαπραγματευτική ομάδα δεν πάλευε με μόνη μέριμνα τον κόσμο της εργασίας. Ξυπνάγαμε και κοιμόμασταν με αυτή την έγνοια. Από τον Αλέξη και εμένα και την διαπραγματευτική ομάδα δουλέψαμε όλοι γι΄ αυτό το αποτέλεσμα που είχαμε».

Και συνέχισε: «Δεν μου έδωσε εντολή ο σύντροφος πρόεδρος για να φτιάξω το αριστερό μου προφίλ ή να έχω ένα FB να κατηγορώ να κατηγορώ άλλους συντρόφους που θεωρώ ότι δεν έχουν αριστερή άποψη σαν εμένα».

Οσο για το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ για το οποίο δέχθηκε κριτική χθες από τον Παύλο Πολάκη, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι «άκουσα ότι δεν θα έπρεπε να αφήσουμε 37 δισ. αλλά 30 δισ. Δεν θα μπορούσαμε γιατί είχαμε δημοσιονομικούς περιορισμούς… Το μαξιλάρι δεν το αφήσαμε στη ΝΔ αλλά στον ελληνικό λαό».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης είχε αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειαζόταν να αφήσει «τόσα πολλά, 37 με 38, έφταναν και τα 30 δισ. ευρώ».