Στιγμιότυπο από τις δοκιμαστικές διαδρομές του Τραμ στον Πειραιά | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Επικαιρότητα

Τον Νοέμβριο το Τραμ στον Πειραιά, τον Ιούλιο το Μετρό – Σύντομα τα μέτρα του Δακτυλίου

Ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για τα μέσα σταθερής τροχιάς στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, ενώ μίλησε και για τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στον Κηφισό
Protagon Team

Περίπου σε έναν μήνα, στις αρχές Νοεμβρίου, το τραμ θα κινείται στον Πειραιά. Και το καλοκαίρι, το μεγάλο λιμάνι της χώρας θα έχει σύνδεση με το Μετρό.

Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο νέος υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ, ο κ. Καραγιάννης εξήγησε ότι το τραμ θα ξεκινάει από το Φάληρο και θα κάνει κυκλική διαδρομή εξυπηρετώντας «όλον τον Πειραιά».

Ο ίδιος ανακοίνωσε επίσης ότι τον προσεχή Ιούλιο θα τεθούν σε λειτουργία και οι τρεις σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά, σημειώνοντας ότι το λιμάνι θα συνδέεται έτσι με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» σε μόλις 50 λεπτά.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ακόμη ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πλέγμα των μέτρων για την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο Αθήνας και τον «καθαρό δακτύλιο» –την επαναλειτουργία του οποίου είχε ανακοινώσει για τις 25 Οκτωβρίου ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής, προκαλώντας μάλιστα σύγχυση, καθώς είπε ότι δεν θα εξαιρούνται τα σύγχρονα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (Euro 5 ή 6) οχήματα, αλλά μόνο τα ηλεκτρικά.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι υπάρχει προβληματισμός για τη λεωφόρο Κηφισού και εξετάζονται διάφορα σενάρια, ενώ για τη λεωφόρο Σχιστού επισήμανε ότι θα γίνουν πέντε παρεμβάσεις για την αποσυμφόρησή της, κάνοντας λόγο για «εθνικής σημασίας έργο».