380
Ο Πούτιν σημειώνει - στο ημερολόγιό του η 9η Μαΐου είναι μια μέρα-κλειδί για πολιτικούς και επικοινωνιακούς λόγους | Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Το σχέδιο του Πούτιν: Θέλει μια «νίκη» στην Ουκρανία για να μπορεί να γιορτάσει την 9η Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2022, 06:15
Ο Πούτιν σημειώνει - στο ημερολόγιό του η 9η Μαΐου είναι μια μέρα-κλειδί για πολιτικούς και επικοινωνιακούς λόγους
|Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Το σχέδιο του Πούτιν: Θέλει μια «νίκη» στην Ουκρανία για να μπορεί να γιορτάσει την 9η Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2022, 06:15

Τουλάχιστον μια συμβολική νίκη επί της Ουκρανίας έως την 9η Μαΐου, ημέρα της επετείου της νίκης της Σοβιετικής Ενωσης επί της χιτλερικής Γερμανίας, επιδιώκει ο νέος ανώτατος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων Αλεξάντερ Ντβορνίκοφ, γνωστός ως «ο σφαγέας της Συρίας»: αυτό αποκάλυψε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Business Insider επικαλούμενος εμπιστευτικό έγγραφο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι ο Ντβορνίκοφ δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλο και περισσότερο δυσανάλογη βία προκειμένου να καταγάγει έστω συμβολικής σημασίας νίκη επί του ουκρανικού εδάφους έως την φετινή επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί των Ναζί, την 9η Μαΐου 1945.

Προστίθεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν έχει θέσει την επέτειο ως ορόσημο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα ο στρατός να υφίσταται μεγάλη πολιτική πίεση. Υπό αυτό το πρίσμα, ακόμα και οι άγιες ημέρες του Πάσχα των ορθόδοξων αναμένεται να αποτελέσουν ένα σκηνικό αιματοχυσίας.

Στο εμπιστευτικό έγγραφο του ΝΑΤΟ, που φέρει ημερομηνία 14η Απριλίου, διατυπώνεται η προειδοποίηση για χρήση ακόμη μεγαλύτερης βίας προκειμένου να επιτευχθούν οι επιχειρησιακοί στόχοι.

«Ο Ντβορνίκοφ περιμένει να πετύχει αυτούς τους στόχους γρήγορα και αποφασιστικά χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να φέρει τη νίκη που απαιτεί ο πρόεδρος Πούτιν, εγκαίρως για την ομιλία του στην Ημέρα της Νίκης, την 9η Μαΐου».

Επί προεδρίας Πούτιν, η συγκεκριμένη επέτειος έχει αναδειχθεί σε μία από τις σημαντικότερες για τη Ρωσία. Τιμάται με μεγαλειώδεις στρατιωτικές παρελάσεις, ενώ βετεράνοι του πολέμου τιμώνται από τον ρώσο πρόεδρο προσωπικά.

Ενόψει της φετινής επετείου θεωρείται στη Μόσχα απαραίτητο κάτι που θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως νίκη του ρωσικού στρατού, αναφέρει ο ιστότοπος και κρίνει ότι μετά την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή του Κιέβου «η Ρωσία θέλει πλέον απελπισμένα να πετύχει μια συμβολική νίκη».

Το εμπιστευτικό έγγραφο της συμμαχίας αναφέρει ακόμη ότι ειδικά στην περιοχή του Ντονμπάς και γύρω από το λιμάνι της Μαριούπολης αναμένεται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων περαιτέρω αύξηση των επιχειρήσεων – αν και το ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη διαπιστώσει κάποια σημαντική αύξηση στην αποτελεσματικότητα των μαχών.

Στρατηγικός στόχος του ρώσου προέδρου, πάντα σύμφωνα με το έγγραφο, είναι η καταστροφή των οικονομικών υποδομών της Ουκρανίας. Θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να αποτρέψει τον «δυτικοποίηση» της Ουκρανίας, και να πετύχει τη συνθηκολόγησή της. Τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται οι πληροφορίες για επιθέσεις εναντίον αμάχων, προστίθεται στο δημοσίευμα του Business Insider.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...