Οι αντίπαλοί μου χρησιμοποίησαν το «οι μετανάστες λιάζονται» για να με προσβάλλουν, επανέλαβε η τέως αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Δέχθηκα μπούλινγκ ως υπουργός – για τη Μόρια αρκεί ένα «ευχαριστώ»

Παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Βουλής και τέως αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τι είπε για την περιβόητη δήλωσή της για τους μετανάστες «που λιάζονται»
Protagon Team

Το εγκώμιο της μοναδικής στην Ευρώπη -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έπλεξε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας τη Μ. Τετάρτη στην απογευματινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Η γ΄αντιπρόεδρος της Βουλής και τέως αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτήρισε «εξαίρεση σε όλη την Ευρώπη» την κυβέρνηση Τσίπρα όσον αφορά τη διαχείριση του Μεταναστευτικού, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Μεσογείου όπου μπορεί να εισέλθει όποιος θέλει να σωθεί, σε αντίθεση με άλλες, όπως η Ιταλία του Σαλβίνι, που δεν δέχονται πρόσφυγες στα λιμάνια.

«Δεν πρέπει να παρεξηγήσετε κάτι. Δεν έχει βγει καμία απόφαση της ΕΕ που να λέει να τους πνίγουμε ή να κλείνουμε τα λιμάνια», σημείωσε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην περιβόητη δήλωσή της για τους μετανάστες που λιάζονται.

Οπως είπε, οι πολιτικοί της αντίπαλοι χρησιμοποιήσαν τη φράση της αυτή για την πλήξουν και να την προσβάλλουν, αποκαλώντας την απαξιωτικά με το μικρό της όνομα κ.α..

«Μέσω της επίθεσης εναντίον μου», παρατήρησε, «ήθελαν να παρακάμψουν το ζήτημα της πολιτικής που εφάρμοζα, τόσο εγώ όσο και η κυβέρνηση γύρω από το ζήτημα των προσφύγων πολέμου, της εφαρμογής της Σύμβασης της Γενεύης», για να συμπληρώσει με παράπονο:

«Ως υπουργός δέχθηκα μπούλινγκ (…) Ηθελαν να αποδείξουν ότι οι μετανάστες, οι πρόσφυγες δεν έχουν δικαίωμα στον δημόσιο χώρο, πρέπει να κλειστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, να είναι αόρατοι, να μην ενοχλούν τον μέσο ρατσιστή Ευρωπαίο και αυτό έγινε».

Αντίθετα, όμως, «εγώ υπερασπίστηκα την παρουσία των ανθρώπων αυτών στον δημόσιο χώρο», επέμεινε και σε ειρωνικό τόνο πρόσθεσε: «αυτά ήταν πολύ δύσκολα θέματα για να τα πιάσουν, ειδικά τα ΜΜΕ, όπου υποχρεώθηκα να κάνω μαθήματα για το ποια είναι η διαφορά του μετανάστη από τον πρόσφυγα, από ποιους νόμους ρυθμίζεται το μεν, από ποιους νόμους ρυθμίζεται το δε, προτίμησαν να επιτεθούν ευθέως…».

Στην αναφορά της τέλος για τον καταυλισμό της Μόριας, η κυρία Χριστοδουλοπούλου σχολίασε πως όσοι ασκουν κριτική, καλό θα ήταν να πουν πρώτα ένα «ευχαριστώ».

«Όσοι κάνουν κριτική για τη Μόρια θα έπρεπε να λένε πρώτα “ευχαριστούμε την Ελλάδα που δείχνει αυτόν τον απίστευτο ανθρωπισμό, που υπάρχει για να δίνει κουράγιο σε όσους διακατέχονται από ευρωπαϊκό πολιτισμό», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να  δοθούν περισσότερα χρήματα για να βελτιωθούν οι υποδομές στο κέντρο υποδοχής.